Avrupa Değerler Atlası

Değerli meslektaşlar;

Sizlerle, Avrupa değerler araştırmasıyla bir şekilde ilgili olduğunuz ve - veya eğitim alanında çalıştığınız için temasa geçiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda, Avrupa Değerler Eğitimi Projesi (EVE), Avrupa Değerler Araştırması'nın verilerini, özellikle de eğitim amacıyla, kamu tarafından daha geniş bicimde erişilebilir hale getirmeye çalışmıştır.

Sizleri, farklı harita araçları, öğretim materyalleri ve videolar bulacağınız web sayfamıza bakmaya davet ediyoruz: www.atlasofeuropeanvalues.eu

Siteye göz attıktan sonra, bu web adresini, iletişim halinde olduğunuz diğer üniversitelere, kurumlara, öğretmenlik bölümlerine, okullara vb. gönderebilirseniz çok mutlu oluruz. Bu proje AB tarafından fonlandığı için, bütün ürünlere ücretsiz olarak erişilebilir. Eğer bir sorunuz olursa, bizimle temasa geçmekten çekinmeyin. Bize geribildirim sağlarsanız ve projeden kimleri haberdar etmek istediğinizi ya da ettiğinizi bize bildirirseniz çok seviniriz çünkü maddi destek sağlayan kuruma, bu projenin yayılışını göstermemiz gerekmektedir.

Son olarak, web sitesinin İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Slovakça ve Türkçe olarak hazırlandığı belirtilebilir. Görebileceğiniz gibi, atlasofeuropeanvalues.eu sayfası, okullarda olduğu kadar üniversitelerde de kullanılabilecek pek çok eğitim materyali sunmaktadır.

İlginiz ve yardımınız için çok teşekkürler.

En iyi dileklerimle

Uwe Krause
Avrupa Değerler Eğitimi Proje Lideri
Fontys University of Education Tilburg



Haritalarla şunları yapabilirsiniz:

- Ülkelere göre haritalarda, Avrupalıların 1981, 1990, 1999 ve 2008'deki Avrupa Değerler Araştırması'nın sorularını nasıl yanıtladıklarını görebilirsiniz



- Bölgelere göre haritalarda (çoğunlukla NUTS 2) Avrupalıların 2008'de bu soruları nasıl yanıtladıklarını görebilirsiniz.



- Avrupa Değerler Araştırması'nın sonuçlarını Dünya Değerler Araştırması'nın sonuçları ile karsılaştırabilir ve sonuçları dünya bağlamında görebilirsiniz.



- Avrupa Değerler Araştırması'nın haritaları arasında, farklı yollar ve biçimlerde karsılaştırmalar yapabilirsiniz

• Araştırmanın farklı yılları arasında; örneğin 1981 ve 2008



• Avrupa Değerler Araştırması'nın farklı soruları arasında:



• Avrupa Değerler Araştırması'nın haritaları ile balgamsal bilgiler arasında:



• Avrupa Değerler Araştırması'nın ayni sorularına yanıt vermiş farklı katılımcı grupları arasında (örneğin düşük ve yüksek gelir grupları, kadın ve erkek vb.)



• Avrupa Değerler Araştırması'na ait haritaların ölçeklerini, harita renklerini daha kolay karsılaştırabilmek amacıyla ayarlayabilirsiniz.



• Belirli bir konuda Avrupa ülkeleri arasında büyük ya da küçük farklılıkların bulunup bulunmadığını görmek amacıyla sabit ölçekleri kullanabilirsiniz.



• "Harita oluştur" seçeneğinde, pek çok araştırma sorusunu bir araya getirebilir ve yeni bir harita oluşturabilirsiniz. Gerekirse, sorulan soruyu tersine çevirebilir, başka bir ifadeyle, tam tersi şekilde kullanabilirsiniz.



Web sitesinde yer alan öğretim materyalleri, is yaşamı, din, aile ve toplum hakkında yararlı bilgilerin yanı sıra ortaöğretimde olduğu kadar üniversitelerde de öğretim amacıyla kullanılabilecek 21 ödevi ve 20 stratejiyi kullanıma sunmaktadır. Her bir öğretim stratejisi için bunun nasıl kullanılabileceğine ilişkin bir örnek bulunmaktadır. Öğretim stratejileri, haritaların anlaşılmasını, sorgulanmasını ve tartışılmasını sağlamaktadır ve bir ders planı formatı da bunların nasıl birleştirileceği ve derste kullanılabileceğini göstermektedir. EVE ilkeleri, Avrupa Değerler Araştırması web sayfasının haritalarıyla çalışılırken göz önüne alınması gereken bir çerçeve sunmaktadır.



Avrupa Değerler Araştırması'nın sorularıyla ilgili beş ülkeden 15 gence ait videolar, Avrupa ve Avrupalıların değerleri ile ilgili dersleri zenginleştirmek amacıyla kullanılabilir. Bu sorulara verilmiş yanıtların yanı sıra, katılımcıların gündelik hayatlarıyla ilgili birer video da bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Coğrafya Dersleri Kazanımları Listesi

Coğrafi Konumun Türkiye Ekonomisine Etkileri

2014 TÜİK Tarım ve Hayvancılık Verileri